Zoutelande en omgeving

Zoutelande en omgeving

Zoutelande is een fijne plek voor uw verblijf aan de Zeeuwse kust. Het gezellige dorp op Walcheren heeft veel te bieden.

Zoutelande is een fijne plek voor uw verblijf aan de Zeeuwse kust. Het gezellige dorp op Walcheren heeft veel te bieden.

Het strand van Zoutelande

Het strand van Zoutelande heeft brede duinen en is ongeveer 5 kilometer lang. Karakteristiek zijn de paalhoofden en de strandhuisjes voor het goed schoongehouden zandstrand.

Zowel in de zomer als in de winter zijn er verschillende strandpaviljoens met terrassen open om gezellig een hapje en drankje te bestellen. Ondertussen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de zee.

In de periode van 1 mei tot 15 september tussen 10.00u en 19.00u zijn alleen aangelijnde honden toegestaan. Buiten deze periode zijn aangelijnde en loslopende honden op het strand welkom.

Het dorp Zoutelande

Zoutelande is een rustig en gezellig dorp op het schiereiland Walcheren. Slechts een smalle rij duinen en een dijk scheiden de badplaats van de Westerschelde. In het dorp treft u winkels, terrasjes, cafés en restaurants.

Ook voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Zoutelande terecht.

In het midden van het dorp staat de 13e/14e eeuwse St. Catharinakerk. De kerk met de vierkante toren is een markant gebouw waar het dorp zich in de loop der jaren om heeft gevormd.

Gedurende de zomer is er elke dinsdag een toeristische weekmarkt.

Activiteiten

In de omgeving van Zoutelande kunnen liefhebbers van wandelen en fietsen hun hart ophalen. Er zijn vele fiets- en wandelroutes die u dwars door de prachtige natuur leiden of naar gezellige plaatsjes. Natuurlijk kunt u ook uw eigen route bepalen en de omgeving verkennen. Vergeet een strandwandeling met zonsondergang niet.

Naast natuur heeft Walcheren nog zoveel meer te bieden. Zo zijn er verschillende musea, golfbanen en een prachtig kasteel. Ook zijn er vele leuke activiteiten voor de kinderen zoals speeltuinen, avonturenparken, zwembaden en een trampolinepark.

Op het voormalig werkeiland Neeltje Jans kunt u de geschiedenis van de watersnoodramp van 1953 en de Deltawerken opnieuw meemaken. Het Deltapark Neeltje Jans biedt exposities, avontuurlijke attracties, rondvaarten, dieren en een spectaculair aquapark.

Bezienswaardigheden

Bent u een liefhebber van mooie sfeervolle plaatsen? Dan zijn Goes, Middelburg, Domburg en Veere zeker de moeite waard. De maritieme sfeer in Vlissingen proeven en de Kazematten uit 1811 bezoeken kan natuurlijk ook.

Liever de natuur in? In De Manteling van Walcheren, op het natuurgebied kasteel Westhove en op het nabijgelegen natuurgebied Oranjezon, is het puur genieten.

In de omgeving van Zoutelande is voor jong en oud ontzettend veel te zien en te beleven.

Zoutelande staat voor veel mensen bekend als:

“Rustige, beminnelijke en plezierige badplaats”

Handige links

Zoutelande.info

Walcheren

Zeeland.com

Hondenlosloopgebieden